Intellectueel eigendomsrecht

11 juni 2018

Internationale merkregistratie

Het zogenaamde ‘Systeem van Madrid’ is een internationaal verdrag dat het verkrijgen van merkbescherming vereenvoudigt. Het biedt houders van merken de mogelijkheid om hun merken in meerdere landen tegelijk te beschermen door het indienen van één aanvraag. 

Territoriale uitbreiding

Na de toetreding van Indonesië per 2 januari 2018, is het nu Afghanistan dat onlangs is toegetreden bij dit systeem voor Internationale merkregistratie. In Afghanistan kan formeel door middel van dit systeem per 26 juni 2018 bescherming van uw merk worden aangevraagd. Dit kan bijvoorbeeld door een territoriale uitbreiding voor Afghanistan aan te vragen van uw bestaande internationale merkregistratie. 

Eén aanvraag voor meerdere landen

De kosten voor het indienen van een internationale merkregistratie via het ‘Systeem van Madrid’ kunnen, mede afhankelijk van het aantal landen waarvoor u bescherming wenst, flink variëren. Laat u daarom goed voorlichten voordat u tot internationale registratie van uw merk besluit. 

Ondanks dat een aanvraag tot internationale merkregistratie eenvoudig is, doordat u met één aanvraag tegelijk in diverse landen bescherming kunt krijgen, is het indienen van die aanvraag aan vele regels onderhevig. Laat u daarom altijd goed adviseren voordat u een dergelijke aanvraag indient.

Uiteraard is ons kantoor u hierbij graag van dienst! Dus heeft u vragen over de tarieven, aangesloten landen of uitbreiding van uw bestaande internationale merkregistratie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

Laatste nieuws

Franchise

Help! Mijn franchisenemers gaan niet akkoord met mijn drempelwaarden!

Op 1 januari 2021 is de Wet franchise ingegaan. Het doel van deze wet is om knelpunten bij de franchisesamenwerking tegen te gaan. Eén van de gevolgen van de introductie van de Wet franchise is dat een franchisegever drempelwaarden moet opnemen in de franchiseovereenkomst. Maar wat als de franchisenemers niet akkoord gaan met de drempelwaarden die de franchisegever voorstelt?

27 juni 2022

Meer hierover

Franchise

Contractuele boete gematigd vanwege coronamaatregelen

In een franchiseovereenkomst staat doorgaans een contractueel boetebeding. Dat beding bepaalt dat een geldboete verschuldigd is op het moment dat afspraken in de franchiseovereenkomst niet worden nagekomen. De schuldenaar kan dan wel aan de rechter vragen om deze contractuele geldboete te matigen, bijvoorbeeld vanwege de coronamaatregelen, zoals blijkt uit een recente kwestie.

7 juni 2022

Meer hierover

Arbeidsrecht

Case: Juridische structuur - Excelsior Rotterdam

Als Betaald Voetbal Organisatie heeft u te maken met andere bedrijfsstructuren dan een normale onderneming. Hoe zorgt u voor een goede juridische structuur binnen de organisatie? En wat is daarbij belangrijk? Daan Bovenberg, algemeen directeur van Excelsior Rotterdam, vertelt zijn ervaring. 

27 mei 2022

Meer hierover