Ondernemingsrecht

27 mei 2022

Case: Ondernemers willen ondernemen - VETGroep

Ondernemingsrecht

Laura Dorsman

Niemand is ondernemer geworden om zich met juridische zaken bezig te houden. Advocaten daargelaten natuurlijk. Maar als ondernemer wilt u bezig zijn met uw bedrijf, groei, nieuwe kansen, innovatie. Kortom, u wilt ondernemen. ‘Het is tijdrovend als je in een jurist geschil belandt. Gelukkig helpt HJF Advocaten ons ontzettend goed hierbij”, vertelt Dave Kroezen, directeur van VETgroep. 

Wat is juridisch hulp?

Juridische hulp, ook wel rechtshulp genoemd, is hulp die ingezet wordt voor ondersteuning bij zaken met recht. ‘Wij hebben vaak juridische hulp nodig voor ons bedrijf op het gebied van ondernemingsvragen en personeel’, legt Kroezen zijn hulpvraag uit. ‘Dan moet je denken aan het maken van de algemene voorwaarden voor onze diensten. Maar ook aan alle juridische vraagstukken rondom personeel.’ De VETgroep bestaat onder meer uit VETkanaal. Het bedrijf specialiseert zich in het reinigen van ventilatiekanalen bij horecagelegenheden. 

Arbeidszaken een gecompliceerde zaak?

VETgroep groeit de laatste jaren goed. Dat betekent dat er nieuw personeel nodig is, maar als ondernemer moet je ook mensen soms ontslaan. Dat kan leiden tot arbeidsconflicten. Veel zaken kunnen worden geregeld door een HR afdeling, maar die weten ook niet alle (juridische) antwoorden. Daar heeft u een jurist voor als partner. Zodat zaken zo goed mogelijk begrepen worden en waardoor het mogelijk is om tot een oplossing te komen. Zeker in unieke situaties is deze ondersteuning van belang. 

‘VETgroep moet zich bezighouden met vette dingen en niet bezig zijn met randzaken en zaken die bij een jurist horen. Ondernemers willen ondernemen. En een goede jurist ondersteunt de ondernemer.’

Een gecompliceerde situatie

In een gecompliceerde situatie kunnen mensen en bedrijven wanhopig op zoek zijn naar de begeleiding van een goed voorbereide en betrouwbare juridische professional. Een ‘dramatisch conflict’ kan worden omgekeerd in een positieve ervaring. Dave: ‘Wij hebben het afgelopen jaar maar liefst tien rechtszaken gehad met ons bedrijf en allemaal gewonnen door professionele hulp van juristen en advocaten. Ook op privégebied heb ik onlangs juridisch advies gehad. Ik kan hier open over zijn: onlangs ben ik gescheiden en heb ik hulp gekregen hoe we dit juridisch het best konden regelen, dat was goed en fijn.’

‘Zonder HJF hadden we niet gestaan waar we nu staan.’

Doen waar je goed in bent

Goede juristen en advocaten hebben verstand van zaken, zijn betrokken en nemen uit handen waar de meeste ondernemers geen verstand van hebben. Hierdoor kunnen ondernemers blijven doen waar ze goed in zijn: ondernemen. Vragen? Neem contact op we staan u graag te woord. 

Laatste nieuws

Franchise

Verjaringsperikelen bij prognose-zaken

Indien een franchisenemer bij het aangaan van de franchiseovereenkomst ondeugdelijke prognoses heeft gekregen van zijn franchisegever kan hij in sommige gevallen de franchiseovereenkomst vernietigen op grond van dwaling. Maar dat moet hij dan wel binnen een bepaalde termijn doen. Is de franchisenemer te laat met zijn beroep op dwaling dan is zijn vordering verjaard.

25 november 2022

Meer hierover

Franchise

Franchisegever moet schadevergoeding voldoen omwille van onregelmatige beëindiging

Het onregelmatig beëindigen van een franchiseovereenkomst zorgt er voor dat de partij, die ten onrechte beëindigt, schadeplichtig wordt jegens de andere partij. En dat kan grote financiële gevolgen hebben, zoals ook blijkt uit de casus die in deze blog wordt besproken.

9 november 2022

Meer hierover

Franchise

Franchisenemer vraagt tevergeefs vernietiging non-concurrentiebeding

Een postcontractueel non-concurrentiebeding is een beding dat een franchisenemer na het einde van de franchiseovereenkomst verbiedt om met de formule concurrerende activiteiten te ontplooien. Een franchisenemer die is gebonden aan een dergelijk postcontractueel non-concurrentiebeding kan zich op allerlei standpunten stellen om de werking van dit beding aan te tasten. Vaak blijkt echter dat deze standpunten niet tot het gewenste resultaat leiden, te weten het terzijde schuiven van het postcontractuele non-concurrentiebeding, zoals ook blijkt uit de volgende casus.

6 oktober 2022

Meer hierover