Christian van den Heuvel

Christian van den Heuvel

Advocaat

Nadat ik mijn studie rechten heb afgerond, ben ik in 2006 als advocaat bij HJF begonnen. Anders dan de meeste van mijn kantoorgenoten, had ik niet al een carrière achter de rug. Ik ben daarom eerst een aantal jaar werkzaam geweest in een algemene praktijk, om kennis en ervaring op te doen in het vak van de advocatuur. Daarin werd duidelijk dat het beroep van advocaat uit veel verschillende facetten bestaat, die verder gaan dan het beeld dat men in zijn algemeenheid heeft van de advocaat als 'procesadvocaat'.  

 

Procederen is voor een advocaat uitdagend en resultaatgericht, maar voor onze cliënten iets dat zij liever vermijden. Voor mij zit daarin juist de uitdaging. Waar het onze ondernemende cliënten betreft, is het doel om te adviseren over en in overleg met de ondernemer bij te dragen aan een stabiele organisatie, juist om problemen en kostbare procedures te voorkomen. Als HJF hechten we dan ook veel waarde aan een goede en langdurige samenwerking met onze cliënten.  

 

Inmiddels ben ik gespecialiseerd in het contractenrecht en het arbeidsrecht (Grotius specialisatieopleiding arbeidsrecht 2016, lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland VAAN), omdat in mijn ogen een stabiele juridische basis van een organisatie zich aan deze rechtsgebieden ontleent. Een juiste toepassing van contracten geeft zekerheid en stabiliteit naar buiten toe, daar waar een zorgvuldig personeelsbeleid, ondersteund met goede arbeidscontracten en reglementen, interne stabiliteit biedt. De adviespraktijk wint het dan ook van de procespraktijk. Dat is in ieder geval mijn streven voor onze cliënten, dat perfect past binnen de doelstellingen van HJF!

LinkedIn