Florence Jonker

Front office, Marketing en PR

Ik houd mij binnen HJF bezig met Front Office activiteiten, waaronder Social Media en het vertegenwoordigen van HJF in de diverse Rotterdamse netwerken.

Netwerken is verbinden, en daar ligt ook mijn kracht. Gewoon door mijzelf te zijn en de signatuur van HJF uit te stralen. Die is ‘open’, luisterend en laagdrempelig, waarbij samen met de cliënt wordt gezocht naar de meest optimale oplossing.

Dat HJF zich op deze wijze onderscheidt van veel andere advocatenkantoren, maakt dat mijn boodschap binnen de diverse netwerken in vruchtbare aarde valt.

Als geboren Rotterdamse en voortkomend uit een ondernemingsgezin kan ik niet anders dan met gepaste trots ons mooie kantoor in deze bijzondere stad promoten.

Een kantoor dat met recht stelt dicht bij de ondernemer te staan.

Laatste nieuws

Franchise

Help! Mijn franchisenemers gaan niet akkoord met mijn drempelwaarden!

Op 1 januari 2021 is de Wet franchise ingegaan. Het doel van deze wet is om knelpunten bij de franchisesamenwerking tegen te gaan. Eén van de gevolgen van de introductie van de Wet franchise is dat een franchisegever drempelwaarden moet opnemen in de franchiseovereenkomst. Maar wat als de franchisenemers niet akkoord gaan met de drempelwaarden die de franchisegever voorstelt?

27 juni 2022

Meer hierover

Franchise

Contractuele boete gematigd vanwege coronamaatregelen

In een franchiseovereenkomst staat doorgaans een contractueel boetebeding. Dat beding bepaalt dat een geldboete verschuldigd is op het moment dat afspraken in de franchiseovereenkomst niet worden nagekomen. De schuldenaar kan dan wel aan de rechter vragen om deze contractuele geldboete te matigen, bijvoorbeeld vanwege de coronamaatregelen, zoals blijkt uit een recente kwestie.

7 juni 2022

Meer hierover

Arbeidsrecht

Case: Juridische structuur - Excelsior Rotterdam

Als Betaald Voetbal Organisatie heeft u te maken met andere bedrijfsstructuren dan een normale onderneming. Hoe zorgt u voor een goede juridische structuur binnen de organisatie? En wat is daarbij belangrijk? Daan Bovenberg, algemeen directeur van Excelsior Rotterdam, vertelt zijn ervaring. 

27 mei 2022

Meer hierover