Karin van der Lans

Jurist & IE-gemachtigde

BMM - Erkend merken gemachtigde

Ik voelde mij al vroeg aangetrokken tot het recht. In mijn middelbare schooltijd werkte ik bij een notariskantoor, waardoor ik uiteindelijk de keuze maakte om rechten te studeren. Sinds 2005 ben ik aan HJF Advocaten verbonden als juridisch medewerker en in 2007 afgestudeerd als HBO-jurist aan de Haagse Hogeschool. Vanwege mijn werk binnen de sectie intellectueel eigendomsrecht schreef ik mijn scriptie over de handhaving van het communautaire kwekersrecht. Daarnaast heb ik mijn propedeuse Nederlands Recht behaald aan de Rijksuniversiteit Leiden.

Inmiddels heb ik bij HJF Advocaten veel ervaring opgedaan binnen de sectie intellectueel eigendomsrecht, waarbij ik mij verder heb gespecialiseerd in het merkenrecht. Aan het begin van 2020 heb ik met succes de Beroepsopleiding Benelux Merken- en Modellengemachtigde (BBMM) afgerond en ben ik lid geworden van de Benelux vereniging voor Merken- en Modellenrecht (BMM). Daarnaast ben ik ook geregistreerd als Europees merkengemachtigde bij het Bureau voor de Intellectuele Eigendom van de Europese Unie (EUIPO).

Juist het internationale aspect én de eigen ideeën en wensen van onze cliënten, maken dit werk zo afwisselend en zorgen ervoor dat ik mij steeds met veel enthousiasme inzet. Daarbij spreekt de no-nonsens-instelling van HJF Advocaten mij erg aan.

Laatste nieuws

Franchise

Help! Mijn franchisenemers gaan niet akkoord met mijn drempelwaarden!

Op 1 januari 2021 is de Wet franchise ingegaan. Het doel van deze wet is om knelpunten bij de franchisesamenwerking tegen te gaan. Eén van de gevolgen van de introductie van de Wet franchise is dat een franchisegever drempelwaarden moet opnemen in de franchiseovereenkomst. Maar wat als de franchisenemers niet akkoord gaan met de drempelwaarden die de franchisegever voorstelt?

27 juni 2022

Meer hierover

Franchise

Contractuele boete gematigd vanwege coronamaatregelen

In een franchiseovereenkomst staat doorgaans een contractueel boetebeding. Dat beding bepaalt dat een geldboete verschuldigd is op het moment dat afspraken in de franchiseovereenkomst niet worden nagekomen. De schuldenaar kan dan wel aan de rechter vragen om deze contractuele geldboete te matigen, bijvoorbeeld vanwege de coronamaatregelen, zoals blijkt uit een recente kwestie.

7 juni 2022

Meer hierover

Arbeidsrecht

Case: Juridische structuur - Excelsior Rotterdam

Als Betaald Voetbal Organisatie heeft u te maken met andere bedrijfsstructuren dan een normale onderneming. Hoe zorgt u voor een goede juridische structuur binnen de organisatie? En wat is daarbij belangrijk? Daan Bovenberg, algemeen directeur van Excelsior Rotterdam, vertelt zijn ervaring. 

27 mei 2022

Meer hierover