Laura Dorsman

Advocaat

Mijn studie Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam heb ik afgerond met de Master Privaatrecht, waarbij ik mij gespecialiseerd heb in Ondernemingsrecht, Verbintenisrecht en Contractenrecht.

Ondernemingsrecht, privaatrecht en arbeidsrecht zijn ook de rechtsgebieden, waar ik mij binnen HJF mee bezig houdt en waarvoor u bij mij terecht kunt.
Ik streef daarbij naar heldere, transparante en bovenal eerlijke communicatie, gekenmerkt door een persoonlijke benadering, waarbij ik mij samen met u volledig zal inzetten om tot optimale resultaten te komen.

Mijn persoonlijkheid kenmerkt zich door mijn enthousiasme, empathisch vermogen en doorzettingsvermogen. Ik luister goed voordat ik met een reactie kom.
Samen met mijn streven naar perfectionisme, mijn daadkracht, optimisme maar ook realisme zijn dat eigenschappen die mij als advocaat bij HJF goed van pas komen.

Vanzelfsprekend is er ook nog een leven naast de advocatuur. In mijn vrije tijd ga ik graag kickboksen, bezoek ik historische plekken en besteed ik tijd aan mijn sociale contacten.

Rechtsgebieden

Rechtsgebiedenregister

Laura Dorsman heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Algemene praktijk

Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Laatste nieuws

Franchise

Help! Mijn franchisenemers gaan niet akkoord met mijn drempelwaarden!

Op 1 januari 2021 is de Wet franchise ingegaan. Het doel van deze wet is om knelpunten bij de franchisesamenwerking tegen te gaan. Eén van de gevolgen van de introductie van de Wet franchise is dat een franchisegever drempelwaarden moet opnemen in de franchiseovereenkomst. Maar wat als de franchisenemers niet akkoord gaan met de drempelwaarden die de franchisegever voorstelt?

27 juni 2022

Meer hierover

Franchise

Contractuele boete gematigd vanwege coronamaatregelen

In een franchiseovereenkomst staat doorgaans een contractueel boetebeding. Dat beding bepaalt dat een geldboete verschuldigd is op het moment dat afspraken in de franchiseovereenkomst niet worden nagekomen. De schuldenaar kan dan wel aan de rechter vragen om deze contractuele geldboete te matigen, bijvoorbeeld vanwege de coronamaatregelen, zoals blijkt uit een recente kwestie.

7 juni 2022

Meer hierover

Arbeidsrecht

Case: Juridische structuur - Excelsior Rotterdam

Als Betaald Voetbal Organisatie heeft u te maken met andere bedrijfsstructuren dan een normale onderneming. Hoe zorgt u voor een goede juridische structuur binnen de organisatie? En wat is daarbij belangrijk? Daan Bovenberg, algemeen directeur van Excelsior Rotterdam, vertelt zijn ervaring. 

27 mei 2022

Meer hierover