Renate Hogenboom

Boekhoudkundig medewerker

Na eerst bijna twaalf jaar als kapster te hebben gewerkt, waarvan de laatste twee als zelfstandig ondernemer, vond ik het tijd voor een nieuwe stap in mijn loopbaan. Na het volgen van een aantal opleidingen en cursussen, bleek het werken met cijfermatige informatie goed te passen bij mijn nauwkeurige en zorgvuldige manier van werken.

Inmiddels heb ik bij een aantal werkgevers ruime ervaring opgedaan met het uitvoeren van een veelheid aan boekhoudkundige werkzaamheden, voordat ik in 2012 in dienst kwam bij HJF Advocaten. Samen met een collega ben ik hier verantwoordelijk voor het voeren van de financiële administratie van het kantoor. Mijn baan als boekhoudkundig medewerker doe ik parttime, zodat die ook prima te combineren valt met het zijn van moeder van twee kinderen. Daarnaast tennis ik graag, luister ik vaak naar allerlei soorten muziek en kan ik erg genieten van lekker eten met een goed glas wijn.

Laatste nieuws

Franchise

Help! Mijn franchisenemers gaan niet akkoord met mijn drempelwaarden!

Op 1 januari 2021 is de Wet franchise ingegaan. Het doel van deze wet is om knelpunten bij de franchisesamenwerking tegen te gaan. Eén van de gevolgen van de introductie van de Wet franchise is dat een franchisegever drempelwaarden moet opnemen in de franchiseovereenkomst. Maar wat als de franchisenemers niet akkoord gaan met de drempelwaarden die de franchisegever voorstelt?

27 juni 2022

Meer hierover

Franchise

Contractuele boete gematigd vanwege coronamaatregelen

In een franchiseovereenkomst staat doorgaans een contractueel boetebeding. Dat beding bepaalt dat een geldboete verschuldigd is op het moment dat afspraken in de franchiseovereenkomst niet worden nagekomen. De schuldenaar kan dan wel aan de rechter vragen om deze contractuele geldboete te matigen, bijvoorbeeld vanwege de coronamaatregelen, zoals blijkt uit een recente kwestie.

7 juni 2022

Meer hierover

Arbeidsrecht

Case: Juridische structuur - Excelsior Rotterdam

Als Betaald Voetbal Organisatie heeft u te maken met andere bedrijfsstructuren dan een normale onderneming. Hoe zorgt u voor een goede juridische structuur binnen de organisatie? En wat is daarbij belangrijk? Daan Bovenberg, algemeen directeur van Excelsior Rotterdam, vertelt zijn ervaring. 

27 mei 2022

Meer hierover