Roger Elsenaar

Chef de bureau

Sinds 1 januari 2018 werk ik bij HJF Advocaten als chef de bureau, een interessante en veelzijdige baan. De afdeling procesondersteuning in de advocatuur vormt al ruim 30 jaar met veel plezier mijn werkveld. Eerder werkte ik bij De Brauw Blackstone Westbroek, NautaDutilh en BarentsKrans.

Hier heb ik een uitvoerende en adviserende rol bij de werkzaamheden die voortvloeien uit procesopdrachten van onze advocaten. Naast roladministratie, termijnbewaking en controle van processtukken houd ik mij bezig met de ondersteuning van advocaten op veel verschillende gebieden.

In mijn vrije tijd ga ik graag en veel naar buiten. Fietsen, een strandwandeling, een leuk terras. Ik houd ook van muziek, musea, theater en stedentrips.

Laatste nieuws

Franchise

Help! Mijn franchisenemers gaan niet akkoord met mijn drempelwaarden!

Op 1 januari 2021 is de Wet franchise ingegaan. Het doel van deze wet is om knelpunten bij de franchisesamenwerking tegen te gaan. Eén van de gevolgen van de introductie van de Wet franchise is dat een franchisegever drempelwaarden moet opnemen in de franchiseovereenkomst. Maar wat als de franchisenemers niet akkoord gaan met de drempelwaarden die de franchisegever voorstelt?

27 juni 2022

Meer hierover

Franchise

Contractuele boete gematigd vanwege coronamaatregelen

In een franchiseovereenkomst staat doorgaans een contractueel boetebeding. Dat beding bepaalt dat een geldboete verschuldigd is op het moment dat afspraken in de franchiseovereenkomst niet worden nagekomen. De schuldenaar kan dan wel aan de rechter vragen om deze contractuele geldboete te matigen, bijvoorbeeld vanwege de coronamaatregelen, zoals blijkt uit een recente kwestie.

7 juni 2022

Meer hierover

Arbeidsrecht

Case: Juridische structuur - Excelsior Rotterdam

Als Betaald Voetbal Organisatie heeft u te maken met andere bedrijfsstructuren dan een normale onderneming. Hoe zorgt u voor een goede juridische structuur binnen de organisatie? En wat is daarbij belangrijk? Daan Bovenberg, algemeen directeur van Excelsior Rotterdam, vertelt zijn ervaring. 

27 mei 2022

Meer hierover