Intellectueel eigendomsrecht

Uw idee, dus uw eigendom

Bent u of is uw onderneming uitvinder, ontwerper, auteur, bedenker van interessant beeld– of woordmerk, of wellicht veredelaar van plantenrassen, dan kan bescherming hiervan vaak worden geregeld via het intellectuele eigendomsrecht. De wet- en regelgeving op dit gebied wordt niet alleen steeds uitgebreider en complexer, maar is ook internationaal van toepassing.

Intellectueel eigendomsrecht vastleggen

HJF advocaten verricht alle diensten op het gebied van de bescherming (aanvraag en registratie) van intellectuele eigendommen die daarvoor in aanmerking komen, zoals merken, logo’s en modellen, maar ook op het gebied van het aanvragen en registreren van kwekersrechten. Wij adviseren u graag over de verschillende beschermingsmogelijkheden van die intellectuele eigendommen binnen en buiten Nederland.

Intellectueel eigendomsrecht handhaven

Nadat de intellectuele eigendommen zijn ingeschreven en beschermd, is bewaking en handhaving daarvan essentieel. Zo kunnen wij u daartoe helpen met het opstellen van alle noodzakelijke contracten (licentiecontracten, distributie-contracten, samenwerkingscontracten, MTAs MoUs, NDAs, etc.), maar verlenen wij ook regelmatig (rechts)bijstand in kwesties over inbreuk op intellectuele eigendomsrechten, over geldigheid van die rechten en/of over nakoming van gemaakte (licentie)afspraken.

 

HJF advocaten beschikt over advocaten en medewerkers met jarenlange ervaring en uitgebreide en specifieke kennis op dit gebied.

Kunnen wij u helpen?